Disznóvágás

A disznóvágás hazánkban tradíciónak számít. Magyarországon a paraszti háztartások egyik legnépszerűbb elfoglaltsága, melynek során a háznál nevelt sertés hagyományos levágása, a hús feldolgozása, és az ezt követő hagyományos vacsora a program. A falusi népszokások közül az egyik legtöbb embert megmozgató közösségi esemény volt. Ezt a hagyományt szeretnénk testközelből bemutatni. Akár céges évzáró programként, csapatépítő tréningként, vagy csak egy baráti társaság megörvendeztetésére, válassza a Bakonykőhegy Vendégház hagyományos disznótoros programját.

A disznóvágás megmozgat mindenkit, nálunk az egész utca jelen van, kicsiktől a legnagyobbakig, kiveszi a részét mindenki, igazi közösségi eseménynek számít.

A disznó feldolgozása séfünk és a böllér irányításával zajlik. Igény szerint aktív részvétellel a szétbontásban, pörkölésben, a hurka-kolbász bekeverésében, ízesítésében, töltésében. Ha részt szeretne venni kollégáival egy igazi vidéki disznóvágáson vagy csak egy igazi, házi készítésű disznótoros lakomára vágyik: céges csapatépítés, baráti társaságok népszerű programja lehet a disznóvágás.

Tags: No tags

Comments are closed.